Videomarkkinointi muuttui täydellisesti helmikuussa 2005, kun YouTube perustettiin. Sen jälkeen myös pienillä yrityksillä on ollut mahdollisuus saavuttaa videomarkkinoinnilla suuri yleisömäärä.

Oikein tehtynä video on yksi tehokkaimmista tarinankerronnan muodoista. Videomarkkinointi on tällä hetkellä nopeimmin kasvavia markkinoinnin muotoja. Tee onnistunut markkinointivideo seuraavien vinkkien avulla.

  1. Tunnista ongelma, mieti miten tuotteesi tai palvelusi voi auttaa ratkaisemaan asiakkaan ongelman. Pyri kuvaamaan ongelma heti videon alussa. Jos asiakas tunnistaa ongelman omakseen, hän jo odottaa ratkaisuasi. Keskity siis asiakkaan auttamiseen ja vasta sitten oman tuotteesi esittelyyn.
  2. Esitä ratkaisu, kun olet saanut asiakkaan huomion, esitä ratkaisu helpolla tavalla. Kuvaa se niin yksinkertaisesti, että asiakkaasi varmasti ymmärtää, miten tuotteesi tai palvelusi ratkaisee hänen ongelmansa. Sinun ei tarvitse tehdä mitään Hollywood-tyylistä ilotulitusta, vaan tarkoitus on vain kertoa tehokkaasti, miten tuotteesi auttaa asiakasta.
  3. Lyhyt ja ytimekäs, ihmiset haluavat tietoa nopeasti. Kaikilla on kiire, ja asia pitää tulla selväksi nopeasti. Ole tehokas ja pidä videon kesto lyhyenä. Suosittelemme, että videon pituus on korkeintaan 60 sekuntia. On kuitenkin tärkeää esitellä yritys ensimmäisen 30 sekunnin aikana.
  4. Tee videosta ammattimainen, ihmiset valitsevat usein elokuvan tai kirjan sen kannen perusteella, joten tee videostasi siisti. Muista, että video toimii yrityksesi käyntikorttina. Tällä hetkellä on suosittua käyttää animaatiovideoita, koska ne ovat kustannuksilta ja hyöty tehoiltaan täysin eri luokkaa kuin tylsät kameralla kuvatut yritysvideot. Animaatiovideoihin saa hauskuutta, mielenkiintoa ja tehokkuutta kustannustehokkaasti.
  5. Muista musiikki, musiikin avulla videostasi tulee miellyttävä katselukokemus. Musiikki myös vetoaa tehokkaasti katsojan tunteisiin. Muista kuitenkin, että et voi käyttää mitä tahansa musiikkia, sillä käyttöä rajoittavat tekijänoikeuslait. Markkinoilla on myös paljon tekijänoikeuksista vapaata tarjontaa.
  6. Pyydä toimintaa, video on hyvä mielenkiinnon herättäjä, mutta on tärkeää myös kertoa, miten haluat asiakkaan toimivan videon nähtyään. Kerro, mistä hän saa lisätietoa ja miten hän voi hankkia tuotteenne.