Putkiremontti on ikääntyvän kiinteistön yleisin ja kallein korjaustoimenpide, joka väistämättä tulee ajankohtaiseksi ajan myötä. Yleensä putkiremontti on ajankohtainen 40 – 60 vuoden kuluttua. Suomessa taloyhtiöissä tehdään vuosittain noin 17 000 – 23 000 vesiputkistoihin liittyvää korjaustyötä, tämä määrä tulee kaksinkertaistumaan suomessa seuraavan vuosikymmenen aikana.

Putkiremontti on mittava hanke joka alkaa nykytilan analysoimisella ja korjaustarpeen kartoituksella. Näiden jälkeen tehdään hankekartoitus ja toteuttamissuunnitelma LVI-alan ammattilaisen toimesta. Tämän jälkeen suoritetaan kilpailutus ja valitaan urakoitusija. On suositeltavaa, että taloyhtiö käyttää alan ammattilaisen apua heti alkumetreillä. Asiantuntija osaa kertoa heti miten remontin valmistelu pitää aloittaa.

Putkiremontti mitä siinä tehdään?

Perinteisessä putkiremontissa uusitaan rakennuksen viemärit ja putket. Samalla korjataan vesieristykset ja saneerataan sauna ja kylpytilat. Käyttövesisaneerauksessa uusitaan vain vesijohdot ja hanat, mutta vesieristyksiä ei uusita. Kerrostalon putkiremontin yhteydessä korjataan yleensä rakennuksen piha-alueen viemärit.

Markkinoille tulee jatkuvasti erilaisia pinnoitusmuotoja putkistoille. Näiden avulla taloyhtiö voi saada lisää elinaikaa ja putkiston peruskorjausta voidaan lykätä. Taloyhtiön kokouksessa päätetään käytetäänkö pinnoitusmenetelmää vai uusitaanko putkisto kerralla kuntoon.

Putkiremontin yhteydessä on mahdollista tehdä muitakin saneerauksia taloyhtiön tiloihin ja päivittää rakennuksen tekniikkaa. Asukas voi uusia keittiötilat ja pesuhuoneen vastaamaan tämän päivän tarpeita, remontti laskee myös kiinteistön vakuutusmaksuja ja nostaa luonnollisesti asunnon arvoa.

Katso lisää Rakennustietosäätiön verkkosivuilta