Jokaisen yrityksen tulisi tarkastella asiakashankinnan kustannuksia, eli kuinka paljon yksi uusi asiakas yritykselle maksaa. Liike-elämässä yrityksen ainoa tehtävä on hankkia asiakkaita ja parhaiten pärjää se yritys, joka hankkii asiakkaat edullisimmin. Yritys-A käyttää markkinointiin 15 000 euroa ja hankkii tämän aktiviteetin avulla 150 uutta asiakasta, yhden uuden asiakkaan hinnaksi tuli 100 euroa. Yritys-B käyttää suoramarkkinointiin 500 euroa ja hankkii tämän aktiviteetin avulla 50 asiakasta, yhden asiakkaan hinnaksi tuli 10 euroa. Joka hankkii asiakkaita edullisimmin, on voittaja.

Nykypäivänä yritykset käyttävät suuria summia markkinointiin ja mainontaan, tavoitteenaan löytää uusia asiakkaita. Tosin useimmat yritykset eivät pidä minkäänlaista seurantaa siitä, kuinka paljon yhden liidin hinta todellisuudessa heille maksaa. Markkinoinnin ammattilainen osaa laskea sijoitetun pääoman tuottoa markkinointikustannuksiin. Hän seuraa miten eri markkinointikampanjat tuottavat uusia asiakkaita, ja panostaa niihin kampanjoihin joissa tuotto on suurin.

Markkinoinnin ongelmat

B2B-markkinoinnissa on tultu tilanteeseen, että tuotteita ja palveluita ei enää kannata markkinoida suoraan isoille massoille. Kuluttajilla on liian kiire perehtyäkseen uutuustuotteisiin ja niistä saataviin hyötyihin. Tuotevaihtoehtoja on tullut markkinoille koko ajan lisää ja sama pätee palvelutuotteisiin. Vaihtoehtoja on niin monia, että kuluttujaa on vaikea tavoittaa massamedian avulla.

Yksi yleisin virhe markkinoinnissa, varsinkin startup-yrityksillä, on niin sanottu ”toivotaan toivotaan” -markkinointitapa. Yritykset käyttävät mainontaan ison osan liikevaihdosta, jonka jälkeen odotellaan konttorilla, että puhelimet alkaisivat piristä. Valitettavan usein kuitenkin huomataan, ettei satsaus tuottanutkaan odotettua tulosta. Tällainen yritys lähtee niin kutsuttuun pitkäjänteiseen markkinointiin, vaikka yrityksen sen hetkinen tilanne olisi vaatinut nopeasti tapahtuvaa asiakashankintaa, ja myynnin kasvattamista.

Markkinointi ja mainonta

Imagomarkkinointi, Some, hakusanamarkkinointi, lehtimainonta ja suoramarkkinointi. Mikä näistä edellä luetelluista markkinointikeinoista on tehokkain tapa hankkia uusia asiakkaita?
– Ehdottomasti hakusanamarkkinointi ja suoramarkkinointi. Kumpi näistä edellä mainituista tavoista saa aikaan toteutuneen kaupan nopeimmin? – Suoramarkkinointi.

Suoramarkkinoinnissa puhelin on edelleen ehdottomasti tehokkain työkalu. Ne henkilöt, jotka väittävät muuta, eivät itse osaa, tai uskalla tehdä niin sanottuja kylmäsoittoja. On useita esimerkkejä tapauksista, joissa yritys on saanut massiivisen kaupan muutaman tunnin kylmäsoitoilla oikeisiin yrityksiin. Tämä on suoramarkkinointia parhaimmillaan. Mikäli sinulla on tuote tai palvelu, joka aidosti ratkaisee asiakkaan ongelman, niin miksi et kertoisi siitä kaikille niille asiakkaille, jotka siitä hyötyisivät?

Sisältömarkkinointi

Nykyään puhutaan paljon sisältömarkkinoinnin tärkeydestä ja siitä, kuinka tehokas markkinoinnin muoto se on kylmäsoittojen menettäessä merkitystään. Sisältömarkkinointi on niin tehokas, että myyjää ei enää kohta tarvita. Huomionarvoista on se, että kyseisten kommenttien antajat ovat itse markkinointialan ihmisiä.

Kun asiasta kysytään menestyneiden yrityksien myyntijohtajien mielipidettä, vastaus on selkeä. Puhelimella voidaan sopia enemmän tapaamisia tai tehdä enemmän kauppaa, kuin millään muulla markkinointivälineellä. Tästä syystä myyntiin johtavassa markkinoinnissa suoramarkkinointi on ehdottomasti paras vaihtoehto.

Asiakastietoja voidaan hankkia yritystietoihin erikoistuneilta asiantuntijayrityksiltä. Liidin hinnat vaihtelevat 0,18 – 1,50€ per yritys. Tähän tulee budjetoida soittajan käyttämä aika, ja muut välittömät ja välilliset kustannukset. Puhelinmarkkinointikampanjan jälkeen lasketaan kustannukset, ja kohdistetaan ne uusien asiakkaiden lukumäärään ja liidin hinta on selvillä. Olemme auttaneet useita yrityksiä löytämään uusia asiakkaita ja kasvattamaan liikevaihtoa, ota rohkeasti yhteyttä ja autamme mielellämme myös Teitä!