Liiketoimintasuunnitelma on kasvuyrityksen tärkein työkalu, sen avulla hahmotat suunnitelmasi itsellesi sekä ulkopuoliselle asiantuntijalle. Suunnitelman tarkoitus on jäsentää ja selventää yritystoiminnan menestyksen mahdollisuuksia.

Hyvä suunnitelma ei tietenkään takaa menestystä, mutta sen avulla pystyt selvittämään käytännön toteutusta ja riskejä. Liiketoimintasuunnitelma auttaa yrittäjää sekä asiantuntijoita arvioimaan tulevan yrityksen toimintaa. Mikäli liiketoiminnan aloittamiseen tarvitaan rahoitusta, liiketoimintasuunnitelma vaaditaan poikkeuksetta.

Liiketoimintasuunnitelma 4 hyödyllistä vinkkiä

Sinun olisi hyvä pohtia näitä vinkkejä, ennen liiketoimintasuunnitelman tekemistä.

  1. Minkä asiakkaan ongelman tuote tai palvelu ratkaisee? Ensimmäisenä sinun tulee miettiä asiakkaitasi, ketkä ovat asiakkaita ja minkä ongelman tuote tai palvelu ratkaisee. Tämä on itseasiassa kaikista tärkein kohta. Jos palvelu tai tuote ei ratkaise asiakkaan ongelmaa, sinulla on ongelma. Asiakas on valmis maksamaan ongelman poistamisesta, mutta jos hän ei ole siitä valmis maksamaan, sinulla ei ole liiketoimintaa.
  2. Oma osaaminen. Yrittäjänä toimiminen perustuu omaan osaamiseen ja intohimoon sen toteuttamisessa. Mieti onko sinulla erityisiä taitoja, tietoja tai osaamista, joista on hyötyä yrittäjänä? Sinulla pitää olla hyvä asenne sekä halu kehittyä! Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan itse osata, sillä voit korvata omat puutteesi jonkun toisen vahvuuksilla.
  3. Kilpailijat. Kilpailu on liike-elämässä päivittäistä, siksi sinun tulee analysoida kilpailijasi tarkasti. Tutki miten he markkinoivat omaa tuotettaan, mikä on heidän kilpailuylivoima ja miten sinä erottaudut kilpailijoista. Yrittäjän tulisi pystyä erottautumaan kilpailijoista jollakin asiakkaan arvostamalla tekijällä. Kilpailun kiihtyessä yrityksen täytyy keksiä selkeä erilaistumisidea, jotta asiakas erottaa sen kilpailijoista.
  4. Myynti. Miten tuotetta tai palvelua myydään ja markkinoidaan? Kuka sitä myy ja missä sitä myydään? Miten markkinointi järjestetään? Muista että yrityksen ainoa tehtävä on hankkia asiakkaita ja sen jälkeen pyytää heiltä rahaa, eli myydä. Nopein tapa aloittaa myynti, on tarttua puhelimeen ja soittaa potentiaaliselle asiakkaalle, puhelimella pystyt tekemään 100 kontaktia päivässä.

Asiakashankinta on tärkeää ja se mahdollistaa yrityksen kasvun. Olemme asiakashankinnan ammattilaisia ja autamme mielellämme teitä löytämään potentiaaliset asiakkaat teidän liiketoiminnalle. Katso sivuiltamme nopeat vinkit asiakashankintaan https://asiakashaku.fi/

Liiketoimintasuunnitelmaan saat apua esimerkiksi Työ- ja elinkeinoministeriön palvelusta. Siellä voit tehdä sähköisen liiketoimintasuunnitelman. https://www.yrityssuomi.fi